Pappa!

Pappa var en glad och varm person. Men även bestämd och rättvis. Han arbetade under sitt yrkesverksamma liv som slaktare och charkuterist.
Dom som jobbade på Svenljunga slakteri,pappa sitter i mitten längst upp !
Både han och mamma åkte runt i Sjuhäradsbygden hos folk och hjälpte dem att stycka, göra julskinka och korv.

Jag minns några roliga incidenter som Pappa berättade om på Svenljunga slakteri:
” Han skulle klubba en bagge som skulle till slakt. Efter ett tag reste sig baggen och ruskade på huvudet. Sen hoppade den ut genom fönstret så dom fick jaga den på gårdsplanen.”
”En annan gång var det en kviga som smet när de skulle ta in den. Den sprang in i rökeriet med farsan i full fart efter. Han försökte trä på den en grimma, men då reste sig kvigan upp så häftigt att farsan följde med upp bland korvar och skinkor.
Ytterligare en gång var när de hade hängt upp en gris till slakt. Far skulle sticka den för att blodet skulle rinna av. Men tyvärr släppte grisen från kroken, så den ramlade ner med huvudet före i spannen som var full med blod. Blodet sprutade naturligtvis som en kaskad över hela farsan, så han fick byta kläder inpå bara kroppen.

Pappa hade musik som sitt stora intresse. Han älskade att spela munspel

för både sina barnbarn och dagbarnen som mamma hade hand om. Han kunde t.o.m. spela genom näsan. Senare spelade han också mycket cd-skivor med musik.
De sista arbetsåren jobbade han deltid på samhall och gjorde trätofflor.

Eftersom han fick mer tid, så brukade han hämta sina barnbarn på cykel efter skolan.
Han åkte också ofta pulka med med dagisbarnen på vintrarna.


 

Konfirmationsminne!

 

 

 

Pappa som ung!

 

 

Farfar och farmors brölloppsdag 1920!