Mamma !

 

Mamma var en mycket varm och godhjärtad person som satte andra före sig själv i främsta rummet. Hon älskade barn och människor över huvudtaget,och var dagmamma i många år.
Sin familj lade hon ner all sin tid på. Hon gillade att virka, laga mat
och pyssla med sina blommor. Det var alltid fullt med blommor på hela balkongen. Att mata småfåglar och sitta och titta på dom var också ett favoritnöje. Sen det här med bingolotto. Det var höjdpunkten på veckan som absolut inte fick missas.

Hon var mycket för att greja och pyssla. T.ex. gav hon sig på elektriska saker som att koppla in nya sladdar i lampor och dylikt. Var hon nu hade lärt sig det ifrån. Morsan var en rolig människa med mycket humor.

En sommar när vi låg och solade, hon, jag och två grannar, frågade hon om vi ville ha dopp i grytan. Alla ville det så hon gick in och lagade till dopp, jansons frestelse, köttbullar och prinskorv. Grannarna åkte till affären och köpte jordgubbar och glass till efterrätt.

En annan episod jag minns var när samma grannar, jag, morsan och några till spelade crocket. Det var en varm sommardag och hon frågade om vi var törstiga. Hon kom tillbaka med en pumptermos med som vi trodde var saft i. När vi ovetandes skulle dricka så var det saft blandat med betydligt starkare grejer i. En rolig överraskning tyckte vi andra.

I den senaste lägenheten innan mina föräldrar hamnade på klockaregården hade dom en liten trädgård. Utanför köksfönstret hade de ett fågelbord där de matade fåglarna året runt. De hade två turturduvor som ständigt kom och åt. Sen fick de ungar och var helt plötsligt 13 stycken. Varje morgon satt de i björken och väntade. När morsan drog upp persiennerna flög de fram och ner till fågelbordet. Samma procedur varje morgon.

 

Konfirmationsminne!

 

Skolkort på mamma !

 

 

Mamma står längst till höger i mittenraden och hennes bror Gottfrid sitter i mitten längst ner.

 

Mamma som ung !

 

 

Morfar och mormor !