Vi tog några extra semesterdagar i augusti och tog in på hotell Liseberg i Göteborg. Först och främst besökte vi Avenyn och Jonsborgs gatukök.
Det är ju faktiskt Ingelas kusinbarn Magnus som äger gatuköket. Men tyvärr var han inte där just då så vi fick skicka en hälsning bara.
V i åkte till Götet bara för att turista för skojs skull. Ingela är ju från stan från början och ville gärna återuppliva minnena.
På hotellet träffade vi en jättetrevlig bartender som hade jobbat där i 20 år. Han syns på kort här nedan. Och han tog dessutom kort på oss också.
Dan efter ankomsten gick vi förbi mässan och råkade stöta på motorsågsmassakern. Alltså män med motorsågar som sågade ut monster runt slottstorn och elefanter m.m. Fantastiskt duktigt gjort.
Vi gick in på universeum och sen åkte vi paddan. KANONKUL!
Efter detta promenerade vi till Nordstan och handlade lite i femman.
På kvällen åt vi kinamat och efter detta knallade vi iväg till Gotia Towers bara på kul. Vi ville upp på toppen av detta hus, som vi hört så mycket om. Utsikten var enorm. Vi beställde var sin öl och fick fönsterplats med utsikt över hela stan. FANTASTIKT! Sen tog vi glashissen på utsidan av byggnaden. HÄFTIGT! Det slog lock för öronen på vägen ner.
Sist den kvällen gick vi längst upp på Avenyn till Poseidon och såg att Stora teatern hade sin bar öppen. Vi gick upp dit och tog var sin drink. Det var häftigt och vi kände oss väldigt kulturella. De andra såg ut som teatermänniskor som kände varann.
Sista dan hade vi väntetid tills bussen skulle föra oss hem. Då tog vi tillfället i akt och gick in på Liseberg. Vi lämnade in våra väskor där som tur var. Sen gick vi på upptäcksfärd i Lisebergs Lustgård. Där var det väldigt fint med vattenfall, bäckar, stigar, broar och växter. Dessutom träffade vi på en liten stuga från våra hemtrakter: Älvshult i Ambjörnarp. Läs mer på skylten här nedan. Ingela har bekanta från Ambjörnarp som har haft kusinträff i denna stuga p.g.a. att den kommer från deras släkt i Älvshult.