Semestern 2009 tog vi en tågresa till Lidköping, där vi tog in på Stadt hotell i tre nätter. Lidköping är känt för att ha Europas största torg, där det är marknad varje onsdag och lördag.

På torget ligger rådhuset som kan ses här nedan. Det var från början Magnus Gabriel de la Gardies jaktslott, men fraktades sen till Lidköping för att tjänstgöra som rådhus fram till 1883. 1960 brann det ner, men återuppbyggdes igen efter gamla ritningar. Numera är det café och turistbyrå i byggnaden. Bredvid skylten där Ingela står får vem som helst hålla tal om man vill.

Lidköping ligger vid Vänern och har mycket sjöfart b.la. från Göteborg, och även andra länder. Lidan rinner rätt igenom staden och delar av gamla och nya stadens torg. Det är mycket kullerstensgator och gamla byggnader bevarat. Det finns mängder av mysiga små caféer och affärer. Rörstrand ligger också där och är ett känt turistmål.

Vi besökte Vänermuséet också, vilket var mycket intressant.I trakten runt Lidköping med omnejd har det hittats mycket föremål från vikingatiden. Romen från siken i Vänern är en stor exportvara i Europa.

Längst ner syns den imponerande Sankt Nicolai kyrkan i Lidköping.

Filmerna om Arn är till stora delar inspelade i dessa trakter och man kan vara med om resevägledning i Arns fotspår.

Vill du läsa mer om Lidköping och aktiviteter runt omkring så klicka på länken längst ner.