Tredje veckan på semestern hade vi bokat in på hotell Fregatten i Varberg. Anledningen var egentligen att vi skulle på konsert andra kvällen på fästningen med " Status Quo". Sen hade vi också bestämt att träffa Rolfs son Mattias och hans sambo Lena. Det hela började ju bra på onsdagsmorgonen när vi knallade iväg till bussen på Svenljunga station i strålande solsken. När bussen kom till Lockryd klev det på en full kille som stank sprit. Naturligtvis gick han raka vägen fram till oss och satte sig på sätet framför. Han berättade att han och hans kompis hade festat hela natten. Inte så trevligt, men vi var ganska avvisande så han fattade vinken och lät oss vara ifred sen. Väl framme i Borås fick vi byta till Varbergståget. Allt gick bra till att börja med. Men när vi var mellan Horred och Veddige small det till i hela tåget. Rolf såg ett däck och ett damm-moln genom fönstret. En tjej berättade att hon också såg ett däck, och ytterligare en man såg både däck och skärm som flög i luften. Tåget fortsatte köra ca. en km innan det stannade. Efter nån halvtimme med stängda dörrar fick vi reda på att tåget kört på en personbil med två personer på en liten obevakad järnvägsövergång. De levde men satt fast i bilen med allvarliga skador. De behövde tydligen skäras loss. Värmen var olidlig i tåget. Dörrarna fick inte öppnas, och det fanns bara två fönster som gick att öppna lite. Sen var det både gnälliga vuxna och gnälliga barn som inte gjorde saken bättre. Efter mycket om och men fick vi hoppa av tåget med en stege. Sen fick vi gå med våran packning på spåren ca. 150 meter fram till en fabrikslokal. Vi blev inhysta i deras lunchrum där vi fick vänta på bussar. Vi fick även kaffe och dricka. När vi väl kom fram till Varberg med bussen var vi två och en halv timme försenade.
Äntligen tänkte vi! Men det skulle vi inte ha tänkt. När vi skulle checka in på hotellet så hittade hon oss inte på datorn först. Sen såg hon att vi hade blivit avbokade dan innan. Men som tur var hade vi skrivit ut mailen om bokningen som vi kunde visa upp. Hon bad oss vänta lite så skulle hon ordna ett annat rum som en nödlösning. Hon förde upp oss på tredje våningen och låste upp ett rum. När vi kom in så såg vi att det fanns privata grejor kvar. Oj då, sa hon. Det bor visst nån här. Vi fick knalla ner till receptionen igen. Hon bad oss vänta så vi bestämde att ta var sin öl i värmen så länge. Det bjuder vi på sa hon. Och det var ju hyggligt. När vi satt där och väntade på terassen så kommer självaste Francis Rossi gående med fru. Och strax innan fick vi se Rick Parfitt i receptionen. Vi bodde tydligen på samma hotell som självaste Status Quo-medlemmarna, och det muntrade verkligen upp humöret. Sen kom receptionisten och sa att hon hittat våran bokning, fast den hade bara blivit förflyttad. Så allt ordnade sig till slut. PUH...!
Efter att vi duschat och packat upp kom Mattias och hämtade oss i bil. Vi åkte hem till dom där vi blev bjudna på havskräftor. Smaskens. Lena hade gjort egen guacemole som var jättegod. Till det fick vi en romsås och nybakat stenugnsbröd. Samt starköl och snaps. Fantastiskt gott alltihop! Sen gick vi en promenad med Mattias och Lena runt fästningen. Vi avslutade kvällen på Harrys med lite öl. De skulle ju jobba dan efter. Själva tog vi en sista öl på våran hotell-terass. Och där kom det fram ytterligare en otrevlig alkis. Till och med hotell-killen var rädd för honom. Men Rolf skrämde iväg honom. Så slutade alltså denna otroliga dag.
På torsdagen gick vi en rundvandring på fästningen och muséet. Där tittade vi på bockstensmannen. Vi såg hans skelett från 1300-talet. Håret och kläderna var bevarade. Dom hade gjort en kopia av hur han såg ut genom dna från håret. Han såg ut som en riktig människa. Till och med pormaskar och rynkor. Ögonen såg ut som om han tittade på en. Bilderna ser ni här nedan. Denna dagen regnade det. Vi åt en kanonmiddag på Campus. Halstrad lax på vin och kräftstjärtar i konjakssås. Det smälte i munnen, så gott var det. Vi delade på en flaska vin till detta. Sen gick vi på konserten som var planerat. Läs och titta på bilder om det på länken på fotosidan.
Fredagen vaknade vi till värsta stormen och piskande regn. Vi kunde ju inte bada som vi tänkt, så vi gick runt i affärer istället. Paraplyerna som vi hade med kunde vi inte fälla upp, för då vrängde de sig. Vi småhandlade lite grann. Sen tog vi en pizza på ett ställe där ägarna var oroliga att markisen skulle blåsa bort utanför. Vi åt middag med Mattias och Lena på en restaurang på kvällen.
Lördagen som var hemresedag kom med strålande solsken. Och resan hem gick helt smärtfritt!